Kalakeitto maistui Vantaan Vallattomien loppiaisvastaanotolla

Vantaan Vallattomat, tällä kertaa kokoonpanossa: Vantaan Köyhät ryhmä, Kriittinen ay-verkosto, VAHTI ry, Vaihtoehto EU:lle Vantaan toimintaryhmä, kutsui kansaa Lauri Lairalan aukiolle viettämään Loppiaista.

Avoin mikki oli ahkerassa käytössä Vantaan Vallattomien loppiaisvastaanotolla. Puheenvuoroissa esitettiin huoli Vantaan johdon valitsemasta palvelujen leikkaamisen linjasta.

Tilaisuus järjestettiin kiinnittämään vantaalaisten huomiota kaupungin taloudenpitoon. Kaupunkihan järjesti oman vastaanottonsa lähes samanaikaisesti. Kaupungin tilaisuuden kuluihin oli varattu
78 000 eur.
Määrärahastahan äänestettiin vuoden 2013 budjetin hyväksymisen yhteydessä. Vihreät, vasemmistoliitto ja osa perussuomalaisista esitti loppiaisvastaanotosta luopumista nykyisessä taloustilanteessa.
Vantaan TVO:n, talous ja velkaohjelman, toteutus alkaa vuonna 2013 ja jatkuu ainakin vuoteen 2016. Ohjelmaan sisältyy palvelujen leikkaamisia miljoonilla euroilla. Leikkauksia tehdään laajasti eri palveluissa, terveys- ja sosiaalipalveluissa, vanhuspalveluissa, vammaispalveluissa, koulutuksessa ja sivistyspalveluissa.
Vantaan Vallattomien loppiaisvastaanoton “avoimessa mikissä” ruodittiin Vantaan taloustilannetta laajasti. Vantaan menettää houkuttelevuutensa asuinpaikkana ajamalla palvelunsa alas ja vaarantamalla jopa palveluiden lainmukaisen saatavuuden.

Vantaan päätöksistä leikata palveluita ei hyväksytty Vantaan Vallattomien Loppiaisvastaanotolla.

Vastaa