Rita Dahlin puhe itsenäisyyspäivän tilaisuudessa Helsingissä

Rta Dahl puhui itsenäisyyspäivänä Kiasman aukiolla helsingissä
Rta Dahl puhui itsenäisyyspäivänä Kiasman aukiolla helsingissä

 

SKP:n listalla sitoutumattomana ehdokkaana ensi huhtikuun eduskuntavaaleissa oleva vantaalainen valtiotieteen ja filosofian maisteri Rita Dahl puhui itsenäisyyspäivänä Helsingissä Kiasma-aukiolla.

Rita Dahl kiinnitti puheenvuorossaan huomion siihen, että tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymistä edeltävänä päivänä eduskunta hyväksyi Kanadan ja EU:n välisen CETA-sopimuksen kaikessa hiljaisuudessa. Sopimuksen takana on kymmenkunta globaalia amerikkalaista ja kanadalaista suuryhtiötä Monsantosta ja Fordista Microsoftiin ja McDonaldsiin ja neuvoteltavat aiheet ulottuvat tavara- ja palvelukaupasta teollisiin ja tekijänoikeuksiin. CETA-sopimusta seuraa EU:n ja USA:n vapaakauppasopimus TTIP, jota koskevat neuvottelut sujuvat kahdenvälisesti EU-komission ja USA:n senaatin välillä kansalaisyhteiskunnan jäädessä informaatiota vaille. Yli 240 kansalaisjärjestöä edustavan Stop TTIP:n itseorganisoitu kansalaisaloite on pian saamassa miljoona allekirjoitusta ja tållöin se tulee käsittelyyn Euroopan tasolla. TTIP:n kauppapoliittinen merkitys on suuri: se koskee lähes 60 prosenttia maailmankaupasta. Sekä CETA että TTIP loisivat kauppapolitiikkaan aivan ennen kuulumattoman laajan kaupanesteitä poistavan “kultaisen standardin”.

Vastaa