Vantaan vammaisneuvosto vaati kuntoutusten palauttamista TVO:ta deltävälle tasolle

Vantaan vammaisneuvosto vaati Vantaan sosiaali- ja terveyslautakuntaa palauttamaan vammaisten kuntoutukset Talous- ja velkaohjelmaa edeltävälle tasolle.
Vuonna 2013 aloitetun velkaohjelman käytäntöönpanossa tehtiin mm. vammaispalveluissa joitakin paniikkiratkaisuja. Esimerkiksi vammaisten asumispalveluissa ja vammaisten kuntoutuspalveluissa päätettiin huomattavista supistuksista. Vammaisten kuntoutuspalvelut ovat monissa sairauksissa ainoa kuntoa ylläpitävä hoitokeino. Kuntoutuksia vähennettiin monien vammaisten osalta puoleen ja joissakin tapauksissa enemmänkin. Suunniteltuja asumispalveluiden leikkauksia ei onneksi tarvinnut toteuttaa suunnitellussa laajuudessa. Kuntoutusten leikkaukset kuitenkin toteutettiin.
Vammaisneuvosto esitti sosiaali- ja terveyslautakunnalle talousarvion 2015 käsittelyyn, että kuntoutukset palautetaan TVO:ta edeltävälle tasolle. Esitys kaatui lautakunnassa, vain perussuomalaisten ja vasemmistoliiton edustajat lautakunnassa olivat vammaisneuvoston esityksen kannalla. Jälleen surullinen esimerkki TVO:n kaikkivoipaisuudesta. TVO jyrää alleen järkevätkin esitykset.

Kuntoutus on monille vammaisille ainoa tointakykyä ylläpitävä hoitomuoto

Kuntoutus on monille vammaisille ainoa tointakykyä ylläpitävä hoitomuoto

Vastaa