Kivistön alueen peruskivi muurattiin

Kivistön alueen peruskiven muuraustilaisuus oli 7.5.2014.

Tilaisuudessa puhuneet, valtiovallan edustaja ministeri Pia Viitanen, Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Lindtman ja rakentajien ja rakennuttajien puheenvuoron käyttänyt YIT:n konsernijohtaja Kari Kauniskangas kiitelivät kilvan hanketta ja kaikkien puheessa korostettiin kohtuuhintaisten asuntojen tuottamista.

Kivistön alueen peruskiven muuraukseen osallitujat odottavat kutsua juhlatelttaan peruskiven muuraustilaisuuteen.

Ministeri Viitanen muistutti puheessaan valtion viimeaikaisista toimista asuntotuotannon lisäämiseksi ja parantamiseksi. Viitanen painotti valtion rakennetoimia ja rakentamisen laatukysymyksiä.
Ministeri Viitanen piti Kivistöä hienona alueena, kiiteli alueen tulevia liikenneyhteyksiä ja alueen suunnittelussa kohtuuhintaisuuden huomioimista.
Lopuksi hän toivotti Kivistölle onnea ja menestystä.

Valtiovallan tervehdyksen Kivistön alueen peruskiven muurauksessa esitti asunto- ja kulttuuriministeri Pia Viitanen.

Kivistön koulun oppilaat tervehtivät ministerivierasta ajankohtaisella runosikermällä.

Vantaan kaupuginvaltuuston puheenjohtaja totesi, että Kivistön suunnittelun juuret juontavat jopa 50 vuoden takse. Päätös Kehäradasta oli kuitenkin ratkaiseva askel Kivistön alueen suunnittelun ja rakentamisen aloittamiselle.
Kehärata valmistuukin parahiksi kesäksi 2015 jolloin Kivistössä järjestetään asuntomessut. Asuntomessutalojen rakentaminen on käynnistynyt.
Lindtman kertoi alueelle tulevista palveluista mm. Aurinkokiven palvelukeskuksesta johon sijoittuu koulu, päiväkoti ja neuvola. Kivistön kaupunkikeskukseen tulee kaupallisia palveluja supermarketteineen.

Ministeri Viitanen ensimmäsenä kauhan varressa, muuraamassa perukiveen lieriötä jossa on perinteiset: Käytössä olevat kolikot, päivän lehdet ja Kivistön koulun oppilaiden piirustuksia. Ministerin otteita seuraavat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Lindtman oik. ja apulaiskaupungunjohtaja Juha-Veikko Nikulainen Peruskivi tullaan aikanaan sijoittamaan Juhani Paajasen aukiolle.

Rakentajien ja rakennuttajien puolesta puhunut YIT:n konsernijohtaja Kari Kauniskangas kiiteli Kivistön rakentamisen mallia, rakentajien ja kaupungin toteuttajakumppanuutta sekä kaavoitusta.
YIT:n lisäksi Kivistön rakentajiksi on valittu useita muitakin rakennusliikkeitä.
YIT aloitti kuitenkin uuden alueen rakentamisen ensimmäisenä tämän vuoden tammikuun alussa ja ensimmäisten asuintalojen kauppa on jo käynnissä.
Konsernijohtaja Kauniskangas totesi parhaillaan vietettävän työturvallisuusviikkoa teemalla: Viisaat kypärät yhteen. YIT:n tavoite on rakentaa Kivistö ilman tapaturmia ja uskoi muidenkin rakennusliikkeiden pyrkivän samaan.

Juhlakansaa viihdytti vantaalainen puhallinorkesteri Louhi.

Vastaa