Uusi keskustakortteli rakenteille Tikkurilaan

Tikkurilan rakennusbuumi jatkuu kuumana
Uusin aloitus on suurehkon asuinkorttelin rakennus Tikkurilantien-Kielotien-Neilikkatien ja Orvokkikujan rajaamalle aluelle. Korttelissa sijaitsi juuri lopetettu ABC huoltoasema. Lisäksi korttelissa sijaitsee Salomaan vanha liiketalo ja vielä hyväkuntoinen toimistotalo, jotka kaikki puretaan uusien isompien rakennusten tieltä.

Uuden asuinkorttelin rakennus Tikkurilan keskustassa alkoi ABC liikenneaseman sulkemisella ja purulla. Tikkurilantien toisella puolella sijaitsevan Nesteen bensa-aseman kohtaloksi koitui jo aiemmin häätö kun sen tontille hyväksyttiin uusi asemakaava.

Kortteliin 400 asuntoa
Pääosin asumiseen rakennettaviin taloihin tulee katutasoon liiketiloja. Talojen kerrosluku vaihtelee 6-8 kerrokseen, taloihin tulevat kattohuoneistot tulevat osin 9. kerrokseen. Talojen pysäköinti toteutetaan pihakannen alle.
Alla olevaan havainnekuvaan korttelista on Tikkurilantielle piirretty raitiovaunu, haave pikaraitiotiestä lienee vielä hengissä.

Havainnekuva uudesta asuinkorttelista Tikkurilantien ja Kielotien kulmasta. Rakennustyöt käynnistyivät ABC huoltamon sulkemisella ja purkamisella. Kortteliin valmistuu aikanaan 400 asuntoa. Ruskea rakennus oikealla on elokuvateatteri Bio Grandin talo.

Vastaa