Sormet pois sosterista-Säästöt syövät tulevaisuutemme

Vantaan Vapaaehtoiset Valvojat-Watchdogit kerää parhaillaan adressia Sormet pois sosterista-Säästöt syövät tulevaisuutemme. Adressia kerätään erilaisissa tapahtumissa, esim. 26.8. Heureka foorumin vastatapahtumissa, sekä verkossa, adressit.com sivulla.
Sormet pois sosterista-Säästöt syövät tulevaisuutemme adressin varsinaisena kerääjänä on Vantaan Vapaaehtoiset valvojat-Watchdogit, toiminnassa ovat mukana myös Vantaan Köyhät ja Vahti ry.

Vantaan Vapaaehtoiset Valvojat-Watchdogit, Vantaan Köyhät ja Vahti ry jalkautuivat 26.8. Tikkuraitille keräämääm nimiä Sormet pois sosterista-Säästöt syövät tulevaisuutemme adressiin.

Vantaan säästöt ovat synnyttäneet jo useita leikkauksia vastustavia ja palveluita puolustavia kansanliikkeitä.
Huomattavin oli vuonna 2010 terveyskeskusten lakkausta vastustava liike, joka keräsi 30.000 allekirjoituksen adressin terveyskeskusten säilyttämiseksi. Liikkeen laajuus pelästytti poliitikot ja suunnitelmat torjuttiin silloin. Supistustoimia ei kuitenkaan ole haudattu ja niitä on toteutettu pienemmässsä mittakaavassa. Katriinan terveysasema on lakkautettu, osa Korson terveysaseman toiminnasta on siirretty Koivukylän terveysasemalle, diabeteshoitotarvikkeiden jakelupisteet on vähennetty kahteen, Hakunilan terveysasema on siirretty yksitysen yrityksen operoitavaksi. Eli vyörytys jatkuu kaiken aikaa, valppautta palvelujen säilyttämiseen tarvitaan.

Näpit irti koulusta liike sai lapset vanhempineen liikkeelle keväällä 2012. Liike sai torjuttua joitakin koulupuolen supistussuunnitelmia, mm. sadan koulunkäyntiavustajan irtisanomisen.

Uutta koululiikettä syntyy parhaillaan Vantaan ilmoitettua kahden paruskoulun sulkemisesta.
Tuomelan koulun, Hämeenkylässä, lakkauttamista vastaan on noussut spontaani ja laaja paikallinen liike. Tuomelan koulun säilyttämistä vaativaan adressiin on lyhyessä ajassa kertynyt jo 2 200 allekirjoitusta. Kaikki tuki Tuomelan koulun puolustajille. koulun säilyttämiseksi. Adressi Tuomelan koulun säilyttämiseksi.

Toinen lakkautetuksi aiottu koulu on Hevoshaan koulu. Myös Hakunilassa, jossa Hevoshaan koulu sijaitsee on ryhdytty puolustamaan lähipalvelua. Koulun puolustamiseksi on muodostettu ryhmä mm. Facebookiin. Ryhmä löytyy nimellä: Pelastetaan Hevoshaan koulu.

Nyt liikkeellä oleva Sormet pois sosterista-Säästöt syövät tulevaisuutemme on tärkeä hanke. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat koulutuksen ohella keskeisin kunnallinen palvelu. Niistä säästäminen, ehkäisevän hoidon laiminlyöminen vasta tulevaisuudessa maksaakin.
Jos et vielä ole allekirjoittanut adressia tee se heti, mene adressiin tästä.

Vastaa